En makeupbok på nett.

mandag 23. april 2007

Dine muligheter som Makeup Artist

Som Makeup Artist har man mange muligheter, noen er kjente, andre er mer uvanlige.
For å lykkes i bransjen er det viktig å ha pågangsmot, selvtillit og tålmodighet.

Som Makeup Artist må du ha gode kunnskaper innen makeup og ha kjennskap til de ulike bransjene. Du må lære deg å samarbeider med regissører, fotografer, lyd- og lysdesignere, skuespillere og musikere, produksjonsledere, moteskapere og andre oppdragsgivere. Det er viktig å kunne takle varierende arbeidsforhold, jobbe i team men også selvstendig. Du bør være allsidig og fleksibel, systematisk og nøyaktig og lære deg å arbeide under tidspress. I tillegg er godt humør og høflighet et must, til enhver tid.

Et yrke som Make-Up Artist er ikke for alle.
Det passer ikke for deg som har behov for å planlegge din hverdag lang tid i forveien, med mindre du da velger å arbeide innenfor skjønnhetspleieindustrien.
Både arbeidsforhold og arbeidstider kan variere veldig i dette yrket. En dag kan du befinne deg i et forlatt, falleferdig hus under produksjonen av en kortfilm, midt på vinteren i bitende kulde, en annen dag kan du befinne deg på bahamas for innspillingen av en musikkvideo.
Dette yrket er veldig varierende, noe som også er grunnen til at mange trives med det, man rekker aldri bli lei av jobben sin, ettersom det stadig skjer noe nytt. Men det er ingen selvfølge at man får oppdrag, mange blir tvunget til å ha en ekstra jobb ved siden av for å tjene til livets opphold. For å bli rik som makeup artist skal man ha bein i nesa, tro på seg selv, ha litt flaks, være på rett sted til rett tid, være dyktig og svært fleksibel!
Du vil ofte jobbe i hektiske omgivelser preget av lange, men morsomme dager, og du vil møte hyggelige og kreative mennesker i en bransje preget av allsidighet. Å takle stress er derfor en god egenskap.

Som Makeup Artist og SFX Artist kan du jobbe innenfor

Lønnen i dette yrket er anslått å være mellom 200 000 - 400 000 kroner i året, alt etter hva du jobber med innenfor bransjen.
Å være Makeup Artist og SFX Artist er krevende, utfordrende, spennende og givende.
Det er absolutt et yrke verdt å satse på.

Posted by Anneline Nyvold :: 00:43 :: 1 Comments:

Post / Read Comments


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------oOo-----------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------